Szaftos lecsós csirkemell, kedvelt, finom, laktató fogás.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 50 dkg tv paprika
- 50 dkg paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 dl passzírozott paradicsom (passata)
- só
- bors
- olaj
Lecsós csirkemell elkészítése:
1.Szeleteld fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Kockázd fel a paradicsomot, karikázd fel a paprikát, aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát, kockázd fel a kolozsvári szalonnát.
3. Egy kevés olajon olvaszd ki a kolozsvári szalonnát, majd vedd ki az edényből a szalonna darabokat.
4. A szalonna zsírján süsd elő a csirkemell szeleteket. Nem kell készre sütni őket, csak kapjanak egy kis színt, és tedd félre a csirkemellet.
5. Ha szükséges pótold a zsíradékot, és közepes lángon párold üvegesre a vörögyhagymát.
6. Húzd le a tűzről a lábost, add a hagymához az őrölt pirospaprikát, keverd össze, és önts hozzá kb. 0,5 dl vizet, hogy a paprika meg ne égjen.
7. Add a hagymás alaphoz a tv paprikát, paradicsomot, fokhagymát, keverd össze, és párold kb. 5 percig.
8. Add a lecsós alaphoz a passzírozott paradicsomot, ettől lesz igazán szaftos a lecsós csirkemell, a szalonna darabokat, és az elősütött csirkemellet, sózd és borsozd.
9. Főzd kb. 15-20 percig, míg a csirkemell és a lecsó teljesen el nem készül.
A lecsós csirkemellet tálalhatod tésztával, krumplival, hajdinával, nokedlivel, tarhonyával, rizzsel, bulgurral.
Próbáld ki a csirkés rácoshús receptet is!