Lecsós máj

lecsós máj tarhonyával

A lecsós máj egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető finom fogás, ami ráadásul még pénztárcabarát is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj vagy pulykamáj
  • 50 dkg paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kacsazsír vagy olaj
  • bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál majoránna

Lecsós máj elkészítése:

1 A lecsós májhoz vágd félbe és karikázd fel a vöröshagymát, aprítsd fel a fokhagymát.

2. Darabold fel a paprikát és paradicsomot.

3. Tisztítsd meg a májat, a nagyobb darabokat vágd félbe.

4. Melegítsd fel a kacsazsírt vagy olajat, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

5. Add a vöröshagymához a fokhagymát, és párold kicsit tovább.

6. Add hozzá a paprikát és pirítsd pár percig.

7. Add a paprikához a májat, és így is pirítsd még pár percig.

8. Szórd rá a fűszerpaprikát és keverd jól át.

9. Add hozzá a paradicsomot, és fűszerezd frissen őrölt borssal és a majorannával.

10. Közepes lángon fedővel letakarva főzd tovább a lecsós májat.

11. Amikor a zöldségek levet eresztettek, akkor sózd meg. Ha szaftosabbra szereted, adhatsz hozzá kevés vizet vagy egy kevés paszírozott paradicsomot is.

12. Kis lángon fedő nélkül főzd tovább, míg a szaft be nem sűrűsödik és a máj meg nem puhul.

13. A lecsós májat tarhonyával, rizzsel, nokedlivel, főtt krumplival szokták tálalni.