Gombás lecsó tojással

gombás lecsó tojással

Gombás lecsó tojással egy igazán finom, laktató, gyorsan elkészíthető egytálétel.

A receptben olajat használtam, így vegetáriánus étrendbe is illeszthető, de használhatsz sertészsírt, vagy szalonnát is.

Ha szereted a csípős ízeket, tegyél bele erős paprikát is.

Hozzávalók:

  • 70 dkg paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 30 dkg gomba
  • 4 db tojás
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só
  • olaj

Gombás lecsó tojással recept:

1 A tojásos gombás lecsóhoz először készítsd elő az alapanyagokat. Szeleteld fel a vöröshagymát, és aprítsd fel a fokhagymát.

2. Csumázd ki a paprikákat, és darabold fel.

3. Tisztítsd meg és darabold fel a gombát.

3. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat és pirítsd meg rajta a gombát. A gombának a pirítástól jobb íze lesz, és így elpárolog belőle a felesleges nedvesség. Ha megpriult a gomba, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

4. Ha szükséges, pótold a zsiradékot, és tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

5. Add a vöröshagymához a paprikát, és pirítsd kb. 5 percig.

6. Add a paprikához a fokhagymát, fűszerpaprikát, sót, paradicsomot és keverd össze.

7. Öntsd fel 0,5 dl vízzel és közepes lángon főzd kb. 25-30 percig.

8. Ha a zöldségek megpuhultak, add hozzá a korábban megpirított gombát.

9. Üsd fel a tojásokat, habard el egy kevés sóval.

10. Ha szaftosabban szereted a lecsót, akkor adhatsz még hozzá egy kevés vizet. A tojástól eléggé be fog sűrűsödni.

8.  Öntsd a tojásokat a gombás lecsóhoz, keverd össze és főzd pár percig, míg a tojás meg nem szilárdul, és már kész is a gombás lecsó tojással!

Friss, ropogós kenyérrel a legfinomabb!

Próbáld ki ezeket a gombás ételeket is:

.