Rácos hús csirkemellből

rácos hús csirkemellből tepsiben

Rácos hús csirkemellből, egy kiadós, laktató, szaftos egytálétel, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Próbáld ki Te is!

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg csirkemell
  • 3 db tv paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 2 db nagyobb paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl passzírozott paradicsom
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy doboz tejföl
  • bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Rácos hús csirkemellből recept:

1 A rácos húshoz először főzd meg a krumplit, pucold meg és karikázd fel.

2. Szeleteld fel a csirkemellet, sózd és borsozd.

3. Kockázd fel a füstölt szalonnát.

4. Darabold fel a paprikákat és a paradicsomot.

5. Szeleteld fel a vöröshagymát és aprítsd fel a fokhagymát.

6. Egy edényben olvaszd ki a füstölt szalonna zsírját, majd vedd ki a serpenyőből a szalonna darabokat. A zsírban süsd a csirkemell szeleteket, majd tedd félre.

7. Tedd a zsírba a vöröshagymát és a feldarabolt paprikákat, és pirítsd meg kicsit.

8. Add a paprikához a fokhagymát és a paradicsomot és pirítsd tovább.

9. Öntsd fel a passzírozott paradicsommal, sózd és borsozd, és közepes lángon főzd készre a lecsót.

10. Amíg fő a lecsó, addig keverd simára a tejfölt a fűszerpaprikával és sóval.

11. Kenj ki egy kevés zsiradékkal egy tepsit, és tetőcserép szerűen rakd ki főtt krumpli karikákkal, és sózd meg.

12. Tedd a lecsót a krumpli tetejére.

13. Tedd az elősütött csirkemelleket a krumpli tetejére.

rácos hús csirkemellből összeállítása

18. Öntsd a fűszerpaprikás tejfölt a rácos hús tetejére.

19. Tedd a rács húst a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 15-20 percig.

Hasonló módon készíthetsz rácpontyot is.

rácos hús csirkemellből tányéron