Gombás lecsó

gombás lecsó

Gombás lecsó, ha fel szeretnéd kicsit dobni a hagyományos lecsót.

A receptben olajat használtam, így vegetáriánus étrendbe is illeszthető, de ha gazdagabbra szeretnéd a gombás lecsót készíteni, használhatsz sertészsírt, vagy szalonnát is.

Ha szereted a csípős ízeket, tegyél bele erős paprikát is.

Hozzávalók:

  • 70 dkg paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 30 dkg gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só
  • olaj

Gombás lecsó recept:

1 A gombás lecsóhoz először készítsd elő az alapanyagokat. Szeleteld fel a vöröshagymát, és aprítsd fel a fokhagymát.

2. Csumázd ki a paprikákat, és darabold fel.

3. Tisztítsd meg és darabold fel a gombát.

3. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat és pirítsd meg rajta a gombát. A gombának a pirítástól jobb íze lesz, és így elpárolog belőle a felesleges nedvesség. Ha megpriult a gomba, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

4. Ha szükséges, pótold a zsiradékot, és tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

5. Add a vöröshagymához a paprikát, és pirítsd kb. 5 percig.

6. Add a paprikához a fokhagymát, fűszerpaprikát, sót, paradicsomot és keverd össze.

7. Öntsd fel 0,5 dl vízzel és közepes lángon főzd kb. 25-30 percig.

8. Ha a zöldségek megpuhultak, add hozzá a korábban megpirított gombát, és már fogyaszthatod is!

9. A gombás lecsót eheted friss kenyérrel, önmagában is elég laktató, vagy tálalhatod rizzsel, nokedlivel, tarhonyával is.

Ez egy alap gombás lecsó recept, készíthetsz gombás lecsót tojással vagy kolbásszal is.

Próbáld ki ezeket a gombás ételeket is:

.