Lecsós nokedli, egy finom szaftos, laktató egytálétel, amit gyorsan el lehet készíteni.
Ez egy alaprecept, de adhatsz hozzá más zöldségeket is, például cukkinit vagy padlizsánt.
Ha szereted a csípőset, akkor egy tehetsz bele csípős paprikát is.
Hússal is készítheted, például étolaj helyett használhatsz szalonnát, és adhatsz hozzá kolbászt vagy virslit is, úgy még laktatóbb lesz.
Sokan szeretik a tejfölös lecsót, amikor elkészült a lecsó, belekverhetsz kb. 1 dl tejfölt is, mielőtt hozzákevernéd a nokedlit.
A lecsós nokedlit főételként de akár köretként is fogyaszthatod egy szelet rántott hús vagy sült hús mellé.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db tv paprika
- 4 db paradicsom
- 0,5 dl passata
- só
- bors
- 0,5 dl étolaj
Nokedlihez:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 kávéskanál só
- 1 dl víz
Lecsós nokedli recept:
1.A lecsós nokedlihez készítsd elő az alapanyagokat:
- aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát
- darabold fel a paprikát
- darabold fel a paradicsomot
- darabold fel a cukkinit
2. Melegítsd fel az olajat.
3. Tedd a felaprított vöröshagymát a serpenyőbe, sózd meg, és párold üvegesre.
4. Add a hagymához a paprikát, és pirítsd meg kicsit.
5. Add hozzá a paradicsomot és a felaprított fokhagymát, keverd át és fedő alatt párold tovább. Ha szükséges, kevés vízet önts alá.
6. Fűszerezd sóval és borssal.
7. Öntsd hozzá a passatat, ettől lesz igazán sűrű a szaftja.
8. Tedd félre a lecsót, és készítsd el a nokedlit.
9. Üsd egy keverőtálba a tojásokat és habard el a sóval.
10. Add hozzá a lisztet és a vizet, és keverd simára.
11. Forró, sós vízben főzd meg a nokedlit, szűrd le, majd keverd a lecsóhoz, és már kész is a lecsós nokedli.