Lecsós nokedli

lecsós nokedli

Lecsós nokedli, egy finom szaftos, laktató egytálétel, amit gyorsan el lehet készíteni.

Ez egy alaprecept, de adhatsz hozzá más zöldségeket is, például cukkinit vagy padlizsánt.

Ha szereted a csípőset, akkor egy tehetsz bele csípős paprikát is.

Hússal is készítheted, például étolaj helyett használhatsz szalonnát, és adhatsz hozzá kolbászt vagy virslit is, úgy még laktatóbb lesz.

Sokan szeretik a tejfölös lecsót, amikor elkészült a lecsó, belekverhetsz kb. 1 dl tejfölt is, mielőtt hozzákevernéd a nokedlit.

A lecsós nokedlit főételként de akár köretként is fogyaszthatod egy szelet rántott hús vagy sült hús mellé.

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db tv paprika
  • 4 db paradicsom
  • 0,5 dl passata
  • bors
  • 0,5 dl étolaj

Nokedlihez:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 1 dl víz

Lecsós nokedli recept:

1.A lecsós nokedlihez készítsd elő az alapanyagokat:

  • aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát
  • darabold fel a paprikát
  • darabold fel a paradicsomot
  • darabold fel a cukkinit

2. Melegítsd fel az olajat.

3. Tedd a felaprított vöröshagymát a serpenyőbe, sózd meg, és párold üvegesre.

4. Add a hagymához a paprikát, és pirítsd meg kicsit.

5. Add hozzá a paradicsomot és a felaprított fokhagymát, keverd át és fedő alatt párold tovább. Ha szükséges, kevés vízet önts alá.

6. Fűszerezd sóval és borssal.

7. Öntsd hozzá a passatat, ettől lesz igazán sűrű a szaftja.

8. Tedd félre a lecsót, és készítsd el a nokedlit.

9. Üsd egy keverőtálba a tojásokat és habard el a sóval.

10. Add hozzá a lisztet és a vizet, és keverd simára.

11. Forró, sós vízben főzd meg a nokedlit, szűrd le, majd keverd a lecsóhoz, és már kész is a  lecsós nokedli.

lecsós nokedli serpenyőben