Ha egy igazán gazdag, laktató lecsót szeretnél készíteni, akkor próbáld ki a tojásos lecsót virslivel! Hogy igazán finom legyen a végeredmény jó minőségű virslit használj, aminek magas a hústartalma.
Hozzávalók:
- 70 dkg paprika
- 40 dkg paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db tojás
- 1 pár virsli
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
Tojásos lecsó virslivel elkészítése:
1 A virslis tojásos lecsóhoz először készítsd elő az alapanyagokat. Szeleteld fel a vöröshagymát, és aprítsd fel a fokhagymát.
2. Csumázd ki a paprikákat, és darabold fel.
3. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
3. Add a vöröshagymához a paprikát, és pirítsd kb. 5 percig.
4. Add a paprikához a fokhagymát, fűszerpaprikát, sót paradicsomot és keverd össze.
5. Öntsd fel 0,5 dl vízzel és főzd kb. 25-30 percig.
6. Karikázd fel a virslit és add a lecsóhoz.
7. Ha szaftosabban szereted a lecsót, akkor adhatsz még hozzá egy kevés vizet. A tojástól eléggé be fog sűrűsödni.
8. Üsd fel a tojásokat, habard el egy kevés sóval és öntsd a lecsóhoz, keverd össze és főzd pár percig, míg a tojás meg nem szilárdul, és már kész is a tojásos lecsó virslivel!