A lecsós virsli egy gyorsan elkészíthető étel, olyan alapanyagokból készül, amik általában megtalálhatóak a legtöbb háztartásban. Remek választás, ha gyorsan kell készíteni valami meleg ételt.
Mivel ennek az ételnek a virsli a lelke, így érdemes jó minőségű, magas hústartalmú virslit használni. Ahogy a legtöbb virslis ételt, mint például a frankfurti levest is el lehet rontani rossz minőségű virslivel, ami szinte csak adalékanyagokat tartalmaz.
Vegán virsli használatával akár húsmentes változatban is el lehet készíteni a lecsós virslit.
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 4 pár virsli (jó minőségű, magas hústartalmú)
- 75 dkg paprika
- 1 db hegyes erős paprika (elhagyható, ha nem szereted a csípőset)
- 40 kdg paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só
- bors
- olaj
Lecsós virsli elkészítése:
1. A lecsós virslihez először vágd félbe és szeleteld fel a vöröshagymát.
2. Aprítsd fel a fokhagymát.
3. Darabold fel a paprikát és a paradicsomot.
4. Melegítsd fel az olajat, tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
5. Add a vöröshagymához a fokhagymát és paprikát, kevergetve pirítsd meg kicsit.
6. Keverd hozzá a fűszerpaprikát.
7. Add hozzá a paradicsomot.
8. Öntsd fel egy kevés vízzel, sózd meg, és fedő alatt közepes lángon főzd tovább.
9. Mikor félig megpuhultak a zöldségek, add a lecsóhoz a virslit. A virslinek nincs szüksége főzésre, csak össze kell melegíteni a lecsóval.
14. A lecsós virslit tarhonyával, rizzsel, nokedlivel, főtt krumplival szokták kínálni.