Lecsós virsli

lecsós virsli tarhonyával

A lecsós virsli egy gyorsan elkészíthető étel, olyan alapanyagokból készül, amik általában megtalálhatóak a legtöbb háztartásban. Remek választás, ha gyorsan kell készíteni valami meleg ételt.

Mivel ennek az ételnek a virsli a lelke, így érdemes jó minőségű, magas hústartalmú virslit használni. Ahogy a legtöbb virslis ételt, mint például a frankfurti levest is el lehet rontani rossz minőségű virslivel, ami szinte csak adalékanyagokat tartalmaz.

Vegán virsli használatával akár húsmentes változatban is el lehet készíteni a lecsós virslit.

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 4 pár virsli (jó minőségű, magas hústartalmú)
  • 75 dkg paprika
  • 1 db hegyes erős paprika (elhagyható, ha nem szereted a csípőset)
  • 40 kdg paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • bors
  • olaj

Lecsós virsli elkészítése:

1. A lecsós virslihez először vágd félbe és szeleteld fel a vöröshagymát.

2. Aprítsd fel a fokhagymát.

3. Darabold fel a paprikát és a paradicsomot.

4. Melegítsd fel az olajat, tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

5. Add a vöröshagymához a fokhagymát és paprikát, kevergetve pirítsd meg kicsit.

6. Keverd hozzá a fűszerpaprikát.

7. Add hozzá a paradicsomot.

8. Öntsd fel egy kevés vízzel, sózd meg, és fedő alatt közepes lángon főzd tovább.

9. Mikor félig megpuhultak a zöldségek, add a lecsóhoz a virslit. A virslinek nincs szüksége főzésre, csak össze kell melegíteni a lecsóval.

14. A lecsós virslit tarhonyával, rizzsel, nokedlivel, főtt krumplival szokták kínálni.