Rácos hús csirkemellből, egy kiadós, laktató, szaftos egytálétel, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Próbáld ki Te is!
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 50 dkg csirkemell
- 3 db tv paprika
- 1 db kápia paprika
- 2 db nagyobb paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl passzírozott paradicsom
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy doboz tejföl
- só
- bors
- 1 teáskanál fűszerpaprika
Rácos hús csirkemellből recept:
1 A rácos húshoz először főzd meg a krumplit, pucold meg és karikázd fel.
2. Szeleteld fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
3. Kockázd fel a füstölt szalonnát.
4. Darabold fel a paprikákat és a paradicsomot.
5. Szeleteld fel a vöröshagymát és aprítsd fel a fokhagymát.
6. Egy edényben olvaszd ki a füstölt szalonna zsírját, majd vedd ki a serpenyőből a szalonna darabokat. A zsírban süsd a csirkemell szeleteket, majd tedd félre.
7. Tedd a zsírba a vöröshagymát és a feldarabolt paprikákat, és pirítsd meg kicsit.
8. Add a paprikához a fokhagymát és a paradicsomot és pirítsd tovább.
9. Öntsd fel a passzírozott paradicsommal, sózd és borsozd, és közepes lángon főzd készre a lecsót.
10. Amíg fő a lecsó, addig keverd simára a tejfölt a fűszerpaprikával és sóval.
11. Kenj ki egy kevés zsiradékkal egy tepsit, és tetőcserép szerűen rakd ki főtt krumpli karikákkal, és sózd meg.
12. Tedd a lecsót a krumpli tetejére.
13. Tedd az elősütött csirkemelleket a krumpli tetejére.
18. Öntsd a fűszerpaprikás tejfölt a rácos hús tetejére.
19. Tedd a rács húst a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 15-20 percig.
Hasonló módon készíthetsz rácpontyot is.