Peperonata – olasz lecsó

peperonata olasz lecsó

A peperonata, azaz az olasz lecsó kaliforniai paprikából készül, és természetesen olívaolajjal.  Általában előételként vagy köretként tálalják, de főételként is fogyasztható. A peperonatát gyakran bruschettára kenik, vagy tésztával vagy rizzsel tálalják.

Hozzávalók:

  • 1 kg kaliforniai paprika (2 db piros, 1 db sárga, 1 db zöld)
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • friss bazsalikom
  • extraszűz olívaolaj
  • bors

Peperonata olasz lecsó recept:

1 A peperonatahoz első lépsként meg kell hámozni a kaliforniai paprikákat egy éles zöldséghámozóval.

2. Szedd ki a csumáját a meghámozott paprikáknak, vágd ki a paprika ereit, és csíkozd fel hosszában.

3. Hámozd meg a paradicsomokat, vágj egy kereszt alakú metszést a paradicsomokon, és tedd őket forró vízbe, utána könnyen le lehet szedni a héját.

4. Vágd négybe a meghámozott paradicsomokat, távolítsd el a magokat, és kockázd fel a paradicsom húsát.

5. Pucold meg a lilahagymát, vágd félbe, majd csíkozd fel.

6. Melegítsd fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, tedd bele a hagymát, adj hozzá egy csipet sót és párold meg a hagymát.

7. Add a paprikát a hagymához, sózd meg és kevergetve pirítsd kb. 6-8 percig.

8. Add hozzá a paradicsomot, keverd össze, és fedő alatt alacsony lángon főzd kb. 30 percig.

9. Mielőtt lekapcsolnád a gázt fűszered frissen őrölt borssal, friss bazsalikommal és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

kép: canva.com

Peperonata - olasz lecsó - Lecso.info.hu

Peperonata - olasz lecsó recept. Ismerd meg hogyan készítik Olaszországban a lecsót és próbáld ki otthon Te is!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: olasz

Recept Mennyisége: 4-6 adag

Előkészítési idő: PT15M

Főzési idő: PT60M

Összes idő: PT75M

Hozzávalók: