Csáky rostélyos csirkemellből

csáky rostélyos csirkemellből galuskával

A lecsót húsok töltéséhez is tudjuk használni. A Csáky rostélyos csirkemellből egy tojásos lecsóval töltött hús paprikás szafttal. Igazán finom, magyaros főétel, ami ünnepi alkalmakkor is az asztalra kerülhet.

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé (kisebbek)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db tv paprika
  • 3 db paradicsom
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma

Szafthoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • bors

Csáky rostélyos csirkemellből recept:

1 Először a tojásos lecsót kell elkészíteni, ez lesz a csáky csirkemell tölteléke. Ehhez aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát, kockázd fel a paradicsomot és a paprikát.

2. Egy kevés zsíron párold üvegesre a vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát és paprikát, pirítsd tovább kicsit, majd jöhet hozzá a paradicsom. Sózd meg, önts alá kevés vizet és párold készre a lecsót. Közben üsd fel a tojásokat, habard el, és ha a zöldségek már megpuhultak, akkor keverd hozzá a tojást és főzd, míg a tojás meg nem szilárdul. Majd tedd félre a tojásos lecsót, hogy kihűljön. A lecsót érdemes egy szűrőbe rakni, hogy a leve le tudjon csöpögni, ne ázzon el a töltelék.  A lecsó szaftját tedd félre, azt még fel fogjuk használni.

3. Készítsd elő a csirkemellet, nyisd ki a szeleteket pillangó szerűen és klopfold ki. Fűszerezd sóval és borssal.

4. Töltsd meg a tojásos lecsóval a csirkemell szeleteket és göngyöld fel. És kötözd össze, hogy egyben maradjon, vagy alufóliába is betekerheted.

csáky rostélyos összeállítása

 

 

5. Melegítsd zsírt egy edényben, és süsd körbe a felgöngyölt csirke mindegyik oldalát. Ha alufóliába tekerted, akkor az elősütést ki kell hagyni.

6. Készítsd elő az alapanyagokat a szafthoz, aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát, darabold kis kockára a paradicsomot és paprikát.

7. Egy akkora edényben, amibe majd beleférnek a csirketekercsek is, melegíts fel zsírt, és párold benne üvegesre a fokhagymát.

8. Add hozzá a felkockázott paprikát, fokhagymát és pirítsd meg kicsit.

9. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a fűszerpaprikát, add hozzá a felkockázott paradicsomot és öntsd fel vízzel, és a lecsó szaftjával, fűszerezd sóval és borssal.

10. Tedd a csirketekercseket a szaftba, és közepes lángon főzd, míg a csirke meg nem puhul, kb. fél óra. Ha elfő a szaftja, akkor fokozatosan pótold a vizet.

11. Ha a csirke megpuhult, vedd ki a tekercseket a szaftból, és botmixerrel pürésítsd a szaftot.

12. Keverd simára a tejfölt, keverj hozzá egy keveset a szaftból, majd öntsd a tejfölös habarást a pörköltszafthoz és forrald össze.

13. Távolítsd el a csirkéről a kötelet vagy az alufóliát. Egy éles késsel szeleteld fel a csáky rostélyost, és tálald a sűrű szafttal és körettel.

14. A Csáky csirkemellhez jól illik a galuska, tarhonya, párolt rizs.

Csáky rostélyos csirkemellből - Lecso.info.hu

A lecsót húsok töltéséhez is tudjuk használni. A Csáky rostélyos csirkemellből egy tojásos lecsóval töltött hús paprikás szafttal. Igazán finom, magyaros főétel, ami ünnepi alkalmakkor is az asztalra kerülhet.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT40M

Főzési idő: PT40M

Összes idő: PT80M

Hozzávalók: