A magyar konyha egyik legkedveltebb klasszikusa a lecsós sertésszelet combból. Szaftos, fűszeres, isteni finom főétel, amit nem csak nyáron lehet elkészíteni.
A sertéscomb az egyik legjobb alapanyag lecsós szelet készítéséhez, mert igazán szaftos, ízletes és omlós lesz a hús. És még olcsóbb is, mint például a karaj.
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 8 szelet sertéscomb
- 15 dkg füstölt szalonna
- 60 dkg paradicsom
- 4 fej vöröshagyma
- 1 kg tv paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- fekete bors
- só
Lecsós sertésszelet combból recept
1 Klopfold ki kicsit a sertéscomb szeleteket és fűszerezd sóval és borssal.
2. Kockázd fel a füstölt szalonnát.
3. Hámozd meg a paradicsomot és kockázd fel.
4. Darabold fel a paprikát.
5. A vöröshagymát vágd félfőre, a fokhagymát aprítsd fel.
6. Egy lagyobb lábosban olvaszd ki a szalonna zsírját.
7. A szalonna zsírjában süsd elő a sertéscomb szeleteket mindkét oldalát, majd vedd ki és tedd félre.
8. Tedd a zsírba a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
9. Keverd hozzá a fűszerpaprikát és öntsd fel egy kevés vízzel.
10. Add hozzá a felkockázott paradicsomot és fokhagymát.
11. Fűszerezd a köménnyel és borssal.
12. Tedd vissza a hússzeleteket a paradicsomos alapba, és lefedve párold kb. 20 percig.
13. Amikor a hús már puhulni kezd, add hozzá a paprikát is és párold még kb. 20 percig.
14. A végén kóstold meg a lecsós sertésszeletet és ha szükséges még ízesítsd sóval, borssal.
Tippek a lecsós sertésszelethez combból
A lecsós sertésszeletet rizzsel, tarhonyával, galuskával szokták tálalni.
Ha még gazdagabbra szeretnéd, rakhatsz bele kolbász karikákat is.