Lecsós karaj

lecsós karaj rizzsel

A lecsós szelet az egyik kedvelt magyaros fogás, amit többféle húsból is szoktak készíteni. Így készíts finom, szaftos, vajpuha lecsós szeletet karajból.

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 75 dkg paprika
  • 1 db hegyes erős paprika (elhagyható, ha nem szereted a csípőset)
  • 40 kdg paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • bors
  • 10 dkg füstölt szalonna (használhatsz helyette sertészsírt vagy olajat is)

Lecsós karaj elkészítése:

1 A lecsós karajhoz először klopfold ki kicsit a karaj szeleteket, és sózd és borsozd meg őket.

2. Vágd félbe és szeleteld fel a vöröshagymát.

3. Aprítsd fel a fokhagymát.

4. Darabold fel a paprikát és a paradicsomot.

5. Kockázd fel a szalonnát.

6. Olvaszd ki a szalonnát egy lábosban, és vedd ki a pörcöket.

7. Süsd elő a karaj szeleteket a szalonna zsírjában, majd tedd őket félre.

8. Tedd a zsírba a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

9. Add a vöröshagymához a fokhagymát és paprikát, kevergetve pirítsd meg kicsit.

10. Keverd hozzá a fűszerpaprikát.

11. Add hozzá a paradicsomot.

12. Öntsd fel egy kevés vízzel, sózd meg, és fedő alatt közepes lángon főzd tovább.

13. Mikor félig megpuhultak a zöldségek, tedd az elősütött karaj szeleteket a lecsóba, és főzd készre a lecsós karajt.

14. A lecsós karajt tarhonyával, rizzsel, nokedlivel, főtt krumplival szokták kínálni.