Hagyományos tojásos lecsó

hagyományos tojásos lecsó

Hagyományos tojásos lecsó recept, amit sokféle képpen lehet variálni és felhasználni.

A receptben olajat használtam, így vegetáriánus étrendbe is illeszthető, de ha gazdagabbra szeretnéd a tojásos lecsót készítheted sertés vagy kacsazsírral, vagy szalonnával is.

Ha csípősre szeretnéd, akkor tegyél bele hegyes erős paprikát is.

Hozzávalók:

  • 70 dkg paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só
  • olaj

Hagyományos tojásos lecsó elkészítése:

1 A hagyományos tojásos lecsóhoz először készítsd elő az alapanyagokat. Szeleteld fel a vöröshagymát, és aprítsd fel a fokhagymát.

2. Csumázd ki a paprikákat, és darabold fel.

3. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat,  tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

3. Add a vöröshagymához a paprikát, és pirítsd kb. 5 percig.

4. Add a paprikához a fokhagymát, fűszerpaprikát, sót, paradicsomot és keverd össze.

5. Öntsd fel 0,5 dl vízzel és közepes lángon főzd kb. 25-30 percig.

6. Üsd fel a tojásokat, habard el egy kevés sóval.

7. Ha szaftosabban szereted a lecsót, akkor adhatsz még hozzá egy kevés vizet. A tojástól eléggé be fog sűrűsödni.

8.  Öntsd a tojásokat a lecsóhoz, keverd össze és főzd pár percig, míg a tojás meg nem szilárdul, és már kész is a tojásos lecsó!

A tojásos lecsót nem csak magában fogyaszthatod, de töltelékként is felhasználhatod, például csáky rostélyoshoz, tojásos lecsóval töltött cukkinihez vagy tojásos lecsóval töltött palacsintához is.

Nézd meg ezeket is:

.