Gombás lecsó tojással egy igazán finom, laktató, gyorsan elkészíthető egytálétel.
A receptben olajat használtam, így vegetáriánus étrendbe is illeszthető, de használhatsz sertészsírt, vagy szalonnát is.
Ha szereted a csípős ízeket, tegyél bele erős paprikát is.
Hozzávalók:
- 70 dkg paprika
- 40 dkg paradicsom
- 30 dkg gomba
- 4 db tojás
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
- olaj
Gombás lecsó tojással recept:
1 A tojásos gombás lecsóhoz először készítsd elő az alapanyagokat. Szeleteld fel a vöröshagymát, és aprítsd fel a fokhagymát.
2. Csumázd ki a paprikákat, és darabold fel.
3. Tisztítsd meg és darabold fel a gombát.
3. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat és pirítsd meg rajta a gombát. A gombának a pirítástól jobb íze lesz, és így elpárolog belőle a felesleges nedvesség. Ha megpriult a gomba, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
4. Ha szükséges, pótold a zsiradékot, és tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
5. Add a vöröshagymához a paprikát, és pirítsd kb. 5 percig.
6. Add a paprikához a fokhagymát, fűszerpaprikát, sót, paradicsomot és keverd össze.
7. Öntsd fel 0,5 dl vízzel és közepes lángon főzd kb. 25-30 percig.
8. Ha a zöldségek megpuhultak, add hozzá a korábban megpirított gombát.
9. Üsd fel a tojásokat, habard el egy kevés sóval.
10. Ha szaftosabban szereted a lecsót, akkor adhatsz még hozzá egy kevés vizet. A tojástól eléggé be fog sűrűsödni.
8. Öntsd a tojásokat a gombás lecsóhoz, keverd össze és főzd pár percig, míg a tojás meg nem szilárdul, és már kész is a gombás lecsó tojással!
Friss, ropogós kenyérrel a legfinomabb!
Próbáld ki ezeket a gombás ételeket is:
.