Hagyományos tojásos lecsó recept, amit sokféle képpen lehet variálni és felhasználni.
A receptben olajat használtam, így vegetáriánus étrendbe is illeszthető, de ha gazdagabbra szeretnéd a tojásos lecsót készítheted sertés vagy kacsazsírral, vagy szalonnával is.
Ha csípősre szeretnéd, akkor tegyél bele hegyes erős paprikát is.
Hozzávalók:
- 70 dkg paprika
- 40 dkg paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db tojás
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
- olaj
Hagyományos tojásos lecsó elkészítése:
1 A hagyományos tojásos lecsóhoz először készítsd elő az alapanyagokat. Szeleteld fel a vöröshagymát, és aprítsd fel a fokhagymát.
2. Csumázd ki a paprikákat, és darabold fel.
3. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
3. Add a vöröshagymához a paprikát, és pirítsd kb. 5 percig.
4. Add a paprikához a fokhagymát, fűszerpaprikát, sót, paradicsomot és keverd össze.
5. Öntsd fel 0,5 dl vízzel és közepes lángon főzd kb. 25-30 percig.
6. Üsd fel a tojásokat, habard el egy kevés sóval.
7. Ha szaftosabban szereted a lecsót, akkor adhatsz még hozzá egy kevés vizet. A tojástól eléggé be fog sűrűsödni.
8. Öntsd a tojásokat a lecsóhoz, keverd össze és főzd pár percig, míg a tojás meg nem szilárdul, és már kész is a tojásos lecsó!
A tojásos lecsót nem csak magában fogyaszthatod, de töltelékként is felhasználhatod, például csáky rostélyoshoz, tojásos lecsóval töltött cukkinihez vagy tojásos lecsóval töltött palacsintához is.
Nézd meg ezeket is:
- Tojásos lecsó virslivel
- Gombás lecsó tojással
.