A lecsós szelet az egyik kedvelt magyaros fogás, amit többféle húsból is szoktak készíteni. Így készíts finom, szaftos, vajpuha lecsós szeletet karajból.
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 8 szelet sertéskaraj
- 75 dkg paprika
- 1 db hegyes erős paprika (elhagyható, ha nem szereted a csípőset)
- 40 kdg paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só
- bors
- 10 dkg füstölt szalonna (használhatsz helyette sertészsírt vagy olajat is)
Lecsós karaj elkészítése:
1 A lecsós karajhoz először klopfold ki kicsit a karaj szeleteket, és sózd és borsozd meg őket.
2. Vágd félbe és szeleteld fel a vöröshagymát.
3. Aprítsd fel a fokhagymát.
4. Darabold fel a paprikát és a paradicsomot.
5. Kockázd fel a szalonnát.
6. Olvaszd ki a szalonnát egy lábosban, és vedd ki a pörcöket.
7. Süsd elő a karaj szeleteket a szalonna zsírjában, majd tedd őket félre.
8. Tedd a zsírba a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
9. Add a vöröshagymához a fokhagymát és paprikát, kevergetve pirítsd meg kicsit.
10. Keverd hozzá a fűszerpaprikát.
11. Add hozzá a paradicsomot.
12. Öntsd fel egy kevés vízzel, sózd meg, és fedő alatt közepes lángon főzd tovább.
13. Mikor félig megpuhultak a zöldségek, tedd az elősütött karaj szeleteket a lecsóba, és főzd készre a lecsós karajt.
14. A lecsós karajt tarhonyával, rizzsel, nokedlivel, főtt krumplival szokták kínálni.