Tojásos lecsó virslivel

tojásos lecsó virslivel tányérban

Ha egy igazán gazdag,  laktató lecsót szeretnél készíteni, akkor próbáld ki a tojásos lecsót virslivel! Hogy igazán finom legyen a végeredmény jó minőségű virslit használj, aminek magas a hústartalma.

Hozzávalók:

  • 70 dkg paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • 1 pár virsli
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só

Tojásos lecsó virslivel elkészítése:

1 A virslis tojásos lecsóhoz először készítsd elő az alapanyagokat. Szeleteld fel a vöröshagymát, és aprítsd fel a fokhagymát.

2. Csumázd ki a paprikákat, és darabold fel.

3. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat,  tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

3. Add a vöröshagymához a paprikát, és pirítsd kb. 5 percig.

4. Add a paprikához a fokhagymát, fűszerpaprikát, sót paradicsomot és keverd össze.

5. Öntsd fel 0,5 dl vízzel és főzd kb. 25-30 percig.

6. Karikázd fel a virslit és add a lecsóhoz.

7. Ha szaftosabban szereted a lecsót, akkor adhatsz még hozzá egy kevés vizet. A tojástól eléggé be fog sűrűsödni.

8. Üsd fel a tojásokat, habard el egy kevés sóval és öntsd a lecsóhoz, keverd össze és főzd pár percig, míg a tojás meg nem szilárdul, és már kész is a tojásos lecsó virslivel!

tojásos lecsó virslivel serpenyőben