Tarhonyás lecsó kolbásszal

tarhonyás lecsó kolbásszal

Tarhonyás lecsó kolbásszal egy igazán magyaros, nyári laktató főétel, amit muszáj minden lecszószezonban elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 kg paprika
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • 20 dkg tarhonya

Lecsós tarhonya kolbásszal recept

1  A lecsós tarhonyához először karikázd fel a kolbászt.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Hámozd meg a paradicsomokat és kockázd fel.

4. Darabold fel a paprikát.

5. Egy kevés zsíron süsd meg a kolbász karikákat, majd vedd ki, és tedd félre.

6. Ha kevés lenne a zsiradék, akkor adj még hozzá egy keveset, és tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold puhára.

7. Add a hagymához a feldarabolt paradicsomot, fokhagymát sózd meg, adj hozzá kb. fél dl vizet,  és párold, míg szaftos nem lesz.

8. Keverd a paradicsomos alaphoz a fűszerpaprikát.

9. Add hozzá a paprikát és főzd tovább.

10. Közben egy másik edényben egy evőkanál zsíron pirítsd meg a tarhonyát.

11. Keverd a pirított tarhonyát a lecsóhoz és öntsd fel 2 dl vízzel. A víz mennyisége attól is függ, mennyi szaftot eresztenek a zöldségek, lehet, hogy még pótolni kell, ezt figyeld főzés közben.

12. Amikor a tarhonya és a zöldségek is megpuhultak keverd hozzá az elősütött kolbászt, kóstold meg és ha szükséges ízesítsd még sóval, borssal. Már el is készült a tarhonyás lecsó kolbásszal.

Tarhonyás lecsó kolbásszal - Lecso.info.hu

Tarhonyás lecsó kolbásszal egy igazán magyaros, nyári laktató főétel, amit muszáj minden lecszószezonban elkészíteni.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: 10M

Főzési idő: 40M

Összes idő: 50M

Hozzávalók: