Tarhonyás lecsó kolbásszal egy igazán magyaros, nyári laktató főétel, amit muszáj minden lecszószezonban elkészíteni.
Hozzávalók:
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 evőkanál sertészsír
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg paradicsom
- 1 kg paprika
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
- 20 dkg tarhonya
Lecsós tarhonya kolbásszal recept
1 A lecsós tarhonyához először karikázd fel a kolbászt.
2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
3. Hámozd meg a paradicsomokat és kockázd fel.
4. Darabold fel a paprikát.
5. Egy kevés zsíron süsd meg a kolbász karikákat, majd vedd ki, és tedd félre.
6. Ha kevés lenne a zsiradék, akkor adj még hozzá egy keveset, és tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold puhára.
7. Add a hagymához a feldarabolt paradicsomot, fokhagymát sózd meg, adj hozzá kb. fél dl vizet, és párold, míg szaftos nem lesz.
8. Keverd a paradicsomos alaphoz a fűszerpaprikát.
9. Add hozzá a paprikát és főzd tovább.
10. Közben egy másik edényben egy evőkanál zsíron pirítsd meg a tarhonyát.
11. Keverd a pirított tarhonyát a lecsóhoz és öntsd fel 2 dl vízzel. A víz mennyisége attól is függ, mennyi szaftot eresztenek a zöldségek, lehet, hogy még pótolni kell, ezt figyeld főzés közben.
12. Amikor a tarhonya és a zöldségek is megpuhultak keverd hozzá az elősütött kolbászt, kóstold meg és ha szükséges ízesítsd még sóval, borssal. Már el is készült a tarhonyás lecsó kolbásszal.