Cukkinis lecsó kolbásszal, egy laktató, finom nyári egytálétel.
Hozzávalók:
- 40 dkg paprika
- 30 dkg paradicsom
- 20 dkg cukkini
- 10 dkg kolbász
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
Cukkinis lecsó kolbásszal elkészítése:
1.Készítsd elő az alapanyagokat a cukkinis kolbászos lecsóhoz:
- karikázd fel a kolbászt
- aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát
- darabold fel a paprikát
- darabold fel a paradicsomot
- darabold fel a cukkinit
2. Közepes lángon olvaszd ki a kolbász zsírját, majd vedd ki a sült kolbászokat az edényből.
3. Tedd a felaprított vöröshagymát a serpenyőbe, ha kevés lenne a zsiradék, adhatsz hozzá sertészsírt vagy olajat, sózd meg, és a kolbászzsíron párold üvegesre.
4. Add a hagymához a paprikát a fokhagymát, és pirítsd kicsit.
5. Sózd és borsozd.
7. Add hozzá a paradicsomot és a cukkinit is.
8. Önts alá egy kevés, kb. fél deciliter vizet.
9. Fedő alatt közepes lángon főzd puhára a zöldségeket. Attól függően, hogy mennyire szaftosan szereted a lecsót, adagolhatsz hozzá még több vizet.
10. A végén keverd az elősütött kolbász karikákat a cukkinis lecsóhoz.
Tippek a cukkinis lecsó kolbásszal
Ha szereted a csípőset, használhatsz csípős paprikát és csípős kolbászt is.
A kolbászos cukkinis lecsót tálalhatod friss ropogós kenyérrel, de körettel is, például rizzsel, tarhonyával, bulgurral.