Menemen – török lecsó

menemen török lecsó

A menemen, más néven török lecsó, egy finom és egyszerű étel, melynek alapanyaga tojás, paradicsom, zöldpaprika és fűszerek. Hagyományosan reggelire fogyasztják, de bármikor remek választás lehet egy kiadósabb snackhez vagy könnyű vacsorához. Számos elkészítési módja létezik, itt egy alapreceptet mutatunk be.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 3 db zöldpaprika
  • 3 db közepes méretű paradicsom
  • 1/2 teáskanál só
  • 3 db tojás

Menemen, török lecsó recept

1. A menemenhez először vágd fel a paprikát, kb. fél centis kockákra.

2. Hámozd meg a paradicsomot, és kockázd fel.

3. Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat.

4. Add hozzá a felkockázott paprikát, és süsd míg kicsit meg nem változik a színe.

5. Ekkor add hozzá a felkockázott paradicsomot is.

6. Keverd át, és fedő alatt alacsony lángon főzd, míg a paradicsom meg nem fő.

7. Ha úgy érzed, hogy a paradicsom nem ereszt elé levet, adhatsz hozzá egy kevés forró vizet.

8. Üsd a tojásokat a serpenyőbe és folyamatosan kevergetve süsd tovább. Ha szeretnéd a tojásokat előtte egy kis tálban elhabarhatod és úgy adhatod hozzá, de mehetnek egyől a serpenyőbe habarás nélkül is, ahogy a lenti videóban is látszik.

9. Fűszerezd sóval.

10. Kevergetve süsd tovább, míg a tojás kicsit meg nem szilárdul, de a menemen jellegzetessége, hogy krémes az állaga.

11. Frissen tálald friss kenyérrel.

Tippek a török lecsóhoz

Van olyan változat, ahol hagymát is raknak bele, és a végén petrezselyemmel szórják meg.

Sajttal is szokták készíteni, amit a főzés végén adnak hozzá.

Menemen - török lecsó - Lecso.info.hu

Menemen, más néven török lecsó, ismerd meg hogyan készítik a törökök a népszerű, krémes tojásos reggelijüket!

Típus: reggeli

Nemzeti konyha: török

Recept Mennyisége: 2-4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT15M

Összes idő: PT25M

Hozzávalók: