A lecsós máj egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető finom fogás, ami ráadásul még pénztárcabarát is.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj vagy pulykamáj
- 50 dkg paprika
- 20 dkg paradicsom
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kacsazsír vagy olaj
- só
- bors
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál majoránna
Lecsós máj elkészítése:
1 A lecsós májhoz vágd félbe és karikázd fel a vöröshagymát, aprítsd fel a fokhagymát.
2. Darabold fel a paprikát és paradicsomot.
3. Tisztítsd meg a májat, a nagyobb darabokat vágd félbe.
4. Melegítsd fel a kacsazsírt vagy olajat, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
5. Add a vöröshagymához a fokhagymát, és párold kicsit tovább.
6. Add hozzá a paprikát és pirítsd pár percig.
7. Add a paprikához a májat, és így is pirítsd még pár percig.
8. Szórd rá a fűszerpaprikát és keverd jól át.
9. Add hozzá a paradicsomot, és fűszerezd frissen őrölt borssal és a majorannával.
10. Közepes lángon fedővel letakarva főzd tovább a lecsós májat.
11. Amikor a zöldségek levet eresztettek, akkor sózd meg. Ha szaftosabbra szereted, adhatsz hozzá kevés vizet vagy egy kevés paszírozott paradicsomot is.
12. Kis lángon fedő nélkül főzd tovább, míg a szaft be nem sűrűsödik és a máj meg nem puhul.
13. A lecsós májat tarhonyával, rizzsel, nokedlivel, főtt krumplival szokták tálalni.
Próbáld ki ezeket a májas recepteket is:
.