Szaftos lecsós csirkecomb az egyik legnépszerűbb lecsós csirke recept.
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 db tv paprika
- 4 db paradicsom
- 1 evőkanál sertészsír vagy étolaj vagy füstölt szalonna
- só
- bors
- 1 teáskanál fűszerpaprika
Lecsós csirkecomb recept:
1 A csirkecombokat vágd félbe és fűszerezd sóval és borssal.
2. Vágd fel a vöröshagymát félfőre.
3. Aprítsd fel a fokhagymát.
4. Darabold fel a paprikát és a paradicsomot.
5. Melegítsd fel a zsírt egy edényben, tedd bele a csirkecombokat, és pirítsd körbe, majd vedd ki és tedd félre.
6. Add a zsírhoz a vöröshagymát. Sózd meg, és közepes lángon párold puhára a hagymát.
7. Add hozzá a fokhagymát is, pirítsd kicsit.
8. Húzd le a tűzről az edényt, keverd hozzá a fűszerpaprikát.
9. Add hozzá a feldarabolt paprikát, és kevergetve főzd kicsit.
10. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot, keverd át, fűszerezd sóval és borssal és öntsd fel kb. fél dl vízzel.
11. Tedd bel az elősütött csirkecombokat, és fedő alatt főzd közepes lángon, míg a hús meg nem puhul, és a lecsó is be nem sűrűsödik.
11. A lecsós csirkecombhoz jól illik a galuska, párolt rizs, tarhonya.
Tippek a lecsós csirkecombhoz
Kolbásszal is gazdagíthatod.
Ha szereted a csípőset, akkor tehetsz bele erős paprikát is.
Ha szaftosabbra szeretnéd készíteni, adhatsz hozzá egy kevés passzírozott paradicsomot.
Üveges lecsóból is el lehet készíteni, akkor elég csak 1-2 db friss paprikát és 1 db paradicsomot felhasználni.