Lecsókrémleves

lecsókrémleves krutonnal

A lecsót nem csak főételként fogyaszthatjuk, hanem levest is készíthetünk belőle. Isteni finom, ízletes, selymes állagú lecsókrémleves, igazi ízkavalkád, a hagyomány és a kreativitás találkozása.

Hozzávalók:

  • 10 dkg szalonna
  • 6 db paradicsom
  • 4 db paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors

Tálaláshoz:

  • kruton, pirított kenyérkocka
  • kolbász chips

Lecsókrémleves recept:

1 Kockázd fel a szalonnát, paprikát, paradicsomot, aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

2. Egy lábosban olvaszd ki a felkockázott szalonna zsírját.

3. Add a zsírhoz a vöröshagymát és kezdd el üveges párolni.

4. Pár perc után add hozzá a fokhagymát is.

5. Ha a hagymák megpuhultak, add hozzá a paprikát.

6. Ha a paprika kezd összesni, húzd le a tűzről és keverd hozzá a fűszerpaprikát.

7. Add a lecsó alaphoz a paradicsomot, öntsd fel egy kevés  vízzel és tedd vissza a tűzre.

8. Fűszerezd sóval és borssal, forrald fel és közepes lángon főzd puhára a zöldségeket.

9. Ha megpuhultak a zöldségek, turmixold le, és passzírozd egy szűrőn át, hogy minél selymesebb legyen a lecsókrémleves állaga.

10. Ha nagyon sűrű lenne, akkor higíthatod egy kevés vízzel.

11. Kóstold meg a lecsókrémlevest, és ha szükséges ízesítsd még sóval, borssal, van aki egy kevés cukrot is rak bele.

Tippek a lecsókrémleves elkészítéséhez:

  • Vizet fokozatosan érdemes adagolni a leveshez, mert utólag lehet még hozzáadni, ha túl sűrű lenne.
  • Sokkal finomabb lesz a leves, ha víz helyett zöldségalaplét használsz.
  • Még pikánsabb lehet az étel, ha füstölt fűszerpaprikát használsz.
  • Ha szereted a csípőset, akkor csípős paprikával is készítheted.

Lecsókrémleves tálalása

A lecsókrémlevest, mint a legtöbb krémlevest valamilyen levesbetéttel jó tálalni:

  • Jól illik hozzá a kruton, a pirított kenyérkocka.
  • De tálalhatjuk kolbász chipssel is, a kolbászkarikákat ropogósra kell sütni.
  • Ha igazán különleges ételt szeretnél készíteni, akkor tálald kapros túrógombóccal, ami egy igazán egyedi levesbetét.