Hagyományos töklecsó

hagyományos töklecsó

A főzőtökről a legtöbb embernek a tökfőzelék a rántott tök vagy a töltött tök jut az eszébe, pedig akár a lecsóba is kerülhet. Így készül a hagyományos töklecsó.

Hozzávalók:

  • 4 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1/2 db főzőtök, kb. 40 dkg
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • friss kapor – opcionális
  • étolaj

Hagyományos töklecsó készítése:

1 A töklecsóhoz először a tököt készítsd elő. Vágd le a két végét, és egy krumplihámozóval hámozd meg. Vágd félben hosszában, és a magos részét kapard ki. A tök húsát kockázd fel.

2. Vágd félbe a vöröshagymát és szeleteld fel.

3. Aprítsd fel a fokhagymát.

4. Darabold fel a paradicsomot és a paprikát.

5. Melegítsd fel az olajat, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

6. Add a hagymához a paprikát a fokhagymát, és pirítsd kicsit.

7. Sózd és borsozd.

8. Add hozzá a paradicsomot és a tököt is.

9. Önts alá egy kevés, kb. fél deciliter vizet.

10. Fedő alatt közepes lángon főzd puhára a zöldségeket. Attól függően, hogy mennyire szaftosan szereted a lecsót, adagolhatsz hozzá még több vizet.

11. A végén keverd a töklecsóhoz a friss kaprot.

Tippek a töklecsóhoz

Ha szereted a csípőset, használhatsz csípős paprikát is.

Fűszerpaprikával is lehet ízesíteni.

A töklecsót tálalhatod friss ropogós kenyérrel, de körettel is, például rizzsel, bulgurral.

Hagyományos töklecsó - Lecso.info.hu

Hagyományos töklecsó, így készül ez a finom, szaftos, magyaros egytálétel a tökös lecsó. Készítsd el otthon Te is!

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: 10M

Főzési idő: 30M

Összes idő: 40M

Hozzávalók: