A füstölt kolbászos lecsó egy igazán laktató magyaros étel, amit könnyen el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 30 dkg füstölt kolbász
- 1 evőkanál sertészsír vagy olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg paprika
- 50 dkg paradicsom
- só
- bors
Kolbászos lecsó recept:
1 A kolbászos lecsóhoz vágd félbe, majd szeleteld fel a vöröshagymát, és aprítsd fel a fokhagymát.
2. Karikázd fel a kolbászt.
3. Darabold fel a paprikát és a paradicsomot.
4. Melegíts egy kevés zsiradékot, tedd bele a kolbász karikákat, és alacsony lángon olvaszd ki a kolbász zsírját. A sült kolbász karikákat vedd ki az edényből.
5. Add a zsiradékhoz a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
6. Add hozzá a feldarabolt paprikát és fokhagymát.
7. Amikor félpuhára párolódott a paprika, add hozzá a paradicsomot is.
8. Fűszerezd sóval és borssal a kolbászos lecsót.
9. A zöldségek elegendő folyadékot engednek ki magukból, de ha szeretnéd önthetsz alá egy kevés vizet is.
10. Amikor a zöldségek megpuhultak, tedd bele az elősütött kolbász karikákat, és főzd még pár percig.
11. A kolbászos lecsót friss ropogós kennyérrel vagy rizzsel, tarhonyával tálald.
Még több kolbászos lecsó receptért kattints a linkre!