Kolbászos lecsó

füstölt kolbászos lecsó

A füstölt kolbászos lecsó egy igazán laktató magyaros étel, amit könnyen el lehet készíteni.

Hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 1 evőkanál sertészsír vagy olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kg paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • bors

Kolbászos lecsó recept:

1 A kolbászos lecsóhoz vágd félbe, majd szeleteld fel a vöröshagymát, és aprítsd fel a fokhagymát.

2. Karikázd fel a kolbászt.

3. Darabold fel a paprikát és a paradicsomot.

4. Melegíts egy kevés zsiradékot, tedd bele a kolbász karikákat, és alacsony lángon olvaszd ki a kolbász zsírját. A sült kolbász karikákat vedd ki az edényből.

5. Add a zsiradékhoz a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

6. Add hozzá a feldarabolt paprikát és fokhagymát.

7. Amikor félpuhára párolódott a paprika, add hozzá a paradicsomot is.

8. Fűszerezd sóval és borssal a kolbászos lecsót.

9. A zöldségek elegendő folyadékot engednek ki magukból, de ha szeretnéd önthetsz alá egy kevés vizet is.

10. Amikor a zöldségek megpuhultak, tedd bele az elősütött kolbász karikákat, és főzd még pár percig.

11. A kolbászos lecsót friss ropogós kennyérrel vagy rizzsel, tarhonyával tálald.

Még több kolbászos lecsó receptért kattints a linkre!

Kolbászos lecsó - Lecso.info.hu

A füstölt kolbászos lecsó egy igazán laktató magyaros étel, amit könnyen el lehet készíteni. Próbáld ki Te is!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT25M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: