A lecsót nem csak főételként fogyaszthatjuk, hanem levest is készíthetünk belőle. Isteni finom, ízletes, selymes állagú lecsókrémleves, igazi ízkavalkád, a hagyomány és a kreativitás találkozása.
Hozzávalók:
- 10 dkg szalonna
- 6 db paradicsom
- 4 db paprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
Tálaláshoz:
- kruton, pirított kenyérkocka
- kolbász chips
Lecsókrémleves recept:
1 Kockázd fel a szalonnát, paprikát, paradicsomot, aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
2. Egy lábosban olvaszd ki a felkockázott szalonna zsírját.
3. Add a zsírhoz a vöröshagymát és kezdd el üveges párolni.
4. Pár perc után add hozzá a fokhagymát is.
5. Ha a hagymák megpuhultak, add hozzá a paprikát.
6. Ha a paprika kezd összesni, húzd le a tűzről és keverd hozzá a fűszerpaprikát.
7. Add a lecsó alaphoz a paradicsomot, öntsd fel egy kevés vízzel és tedd vissza a tűzre.
8. Fűszerezd sóval és borssal, forrald fel és közepes lángon főzd puhára a zöldségeket.
9. Ha megpuhultak a zöldségek, turmixold le, és passzírozd egy szűrőn át, hogy minél selymesebb legyen a lecsókrémleves állaga.
10. Ha nagyon sűrű lenne, akkor higíthatod egy kevés vízzel.
11. Kóstold meg a lecsókrémlevest, és ha szükséges ízesítsd még sóval, borssal, van aki egy kevés cukrot is rak bele.
Tippek a lecsókrémleves elkészítéséhez:
- Vizet fokozatosan érdemes adagolni a leveshez, mert utólag lehet még hozzáadni, ha túl sűrű lenne.
- Sokkal finomabb lesz a leves, ha víz helyett zöldségalaplét használsz.
- Még pikánsabb lehet az étel, ha füstölt fűszerpaprikát használsz.
- Ha szereted a csípőset, akkor csípős paprikával is készítheted.
Lecsókrémleves tálalása
A lecsókrémlevest, mint a legtöbb krémlevest valamilyen levesbetéttel jó tálalni:
- Jól illik hozzá a kruton, a pirított kenyérkocka.
- De tálalhatjuk kolbász chipssel is, a kolbászkarikákat ropogósra kell sütni.
- Ha igazán különleges ételt szeretnél készíteni, akkor tálald kapros túrógombóccal, ami egy igazán egyedi levesbetét.