Hogyan készül a spanyol lecsó, azaz pisto manchego?
A spanyoloknál a lecsó recent ugyanolyan ahány ház, annyi szokás típusú recept, mint Magyarországon. Ami különbség, hogy kaliforniai paprikával készítik, cukkini is kerül be, de akár padlizsán is, és természetes olívaolajat használnak.
Előételként, köretként is fogyasztják, de akár főételként is, ilyenkor tükörtojással kínálják, vagy főtt tojással, sonkával és kenyérrel. De akár töltelék is lehet belőle, például egy másik spanyol ételt, empanada-t is megölthetjük vele.
Hidegen, melegen, és langyosan is lehet fogyasztani.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1/2 zöld kaliforniai paprika
- 1/2 db cukkini
- 2 dl passzírozott paradicsom
- só
- bors
- olívaolaj
Tálaláshoz: tükörtojás
Spanyol lecsó pisto manchego recept
1 A spanyol lecsóhoz először készítsd elő az alapanyagokat. Aprítsd fel a vöröshagymát, és a fokhagymát.
2. Darabold fel kb. 1/2 centis kockákra a piros és a zöld kaliforniai paprikát.
3. Kockázd fel a cukkinit is.
4. Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben.
5. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, fokhagymát és párold üvegesre.
6. Add hozzá a felkockázott piros és zöld paprikát és kevergetve pirítsd kb. 10 percig.
7. Add hozzá a cukkinit, és keverd át.
8. Öntsd fel a passzírozott paradicsommal, fűszerezd sóval, borssal és keverd át.
9. A spanyol lecsót alacsony lángon főzd kb. 40 percig, míg a zöldségek össze nem esnek, és a folyadék elpárolgott.
10. Süsd meg a tükörtojást, és tedd a pisto manchego tetejére, így tálald!
kép: pixabay.com