Rizses lecsó kolbásszal egy kiadós, laktató magyaros lecsó recept.
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt kolbász
- 6 db paprika
- 2 db közepes paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kis vöröshagyma
- 2 ek. olaj vagy zsír
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
- 10 dkg rizs
Rizses lecsó kolbásszal recept:
1 A rizses lecsóhoz először vágd félbe és szeleteled fel a vöröshagymát.
2. Aprítsd fel a fokhagymát.
3. Csumázd ki a paprikát és darabold fel.
4. Darabold fel a paradicsomot.
5. Mosd át a rizst.
6. Karikázd fel a kolbászt.
7. Melegítsd fel az olajat edényben, és süsd meg rajta a kolbász karikákat, majd vedd ki és tedd félre.
8. Tedd a zsiradékba a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
9. Add a hagymához a feldarabolt paprikát és pirítsd meg.
10. Húzd le a tűzről, szórd meg a fűszerpaprikával, keverd el, és öntsd fel 1 dl vízzel.
11. Add hozzá a felaprított fokhagymát, paradicsomot, sózd, borsozd.
12. Fedő alatt alacsony-közepes lángon főzd tovább.
13. Amikor a paprika nagyjából megpuhult, pótold a vizet, mert a rizs sok folyadékot magába fog szívni. Add a rizst a lecsóhoz és alacsony hőfokon főzd, míg a rizs meg nem puhul.
14. Végül keverd az elősütött kolbász karikákat is a rizses lecsóhoz.