A hagyományos lecsót egyéb zöldségekkel is gazdagíthatjuk, így készül a padlizsános lecsó.
Hozzávalók:
- 40 dkg lecsó paprika
- 1/2 db piros kaliforniai paprika
- 20 dkg paradicsom
- 1 db padlizsán
- 1 db vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 0,5 dl olaj
- só
- bors
Padlizsános lecsó recept:
1.A padlizsános lecsóhoz első lépésként készítsd elő az alapanyagokat:
- vágd félkarikára a vöröshagymát
- aprítsd fel a fokhagymát
- darabold fel a paprikákat
- darabold fel a paradicsomot
- kockázd fel a padlizsánt
2. Melegítsd fel az olajat.
3. Tedd a vöröshagymát a serpenyőbe, sózd meg, és párold üvegesre.
4. Add a hagymához a paprikákat, és pirítsd át kicsit.
5. Add hozzá a padlizsánt és a fokhagymát, fűszerezd sóval és borssal és közepes lángon főzd tovább.
6. Amikor a padlizsán megpuhul add hozzá a feldarabolt paradicsomot is.
7. Fedő alatt közepes lángon főzd puhára a padlizsános lecsót.
Tippek a padlizsános lecsóhoz
Ebben a formában ez egy vegán recept, de készítheted serétszsírral, szalonnával is, úgy még gazdagabb lesz.
Rakhatsz bele kolbászt vagy tojást is.
Fogyaszthatod friss ropogós kenyérrel, vagy készíthetsz mellé köretnek rizst vagy tarhonyát is.
Kép: canva.com