Padlizsános lecsó

padlizsános lecsó

A hagyományos lecsót egyéb zöldségekkel is gazdagíthatjuk, így készül a padlizsános lecsó.

Hozzávalók:

  • 40 dkg lecsó paprika
  • 1/2 db piros kaliforniai paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 db padlizsán
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • bors

Padlizsános lecsó recept:

1.A padlizsános lecsóhoz első lépésként készítsd elő az alapanyagokat:

  • vágd félkarikára a vöröshagymát
  • aprítsd fel a fokhagymát
  • darabold fel a paprikákat
  • darabold fel a paradicsomot
  • kockázd fel a padlizsánt

2. Melegítsd fel az olajat.

3. Tedd a vöröshagymát a serpenyőbe, sózd meg, és párold üvegesre.

4. Add a hagymához a paprikákat, és pirítsd át kicsit.

5. Add hozzá a padlizsánt és a fokhagymát, fűszerezd sóval és borssal és közepes lángon főzd tovább.

6. Amikor a padlizsán megpuhul add hozzá a feldarabolt paradicsomot is.

7. Fedő alatt közepes lángon főzd puhára a padlizsános  lecsót.

Tippek a padlizsános lecsóhoz

Ebben a formában ez egy vegán recept, de készítheted serétszsírral, szalonnával is, úgy még gazdagabb lesz.

Rakhatsz bele kolbászt vagy tojást is.

Fogyaszthatod friss ropogós kenyérrel, vagy készíthetsz mellé köretnek rizst vagy tarhonyát is.

Kép: canva.com

Padlizsános lecsó - Lecso.info.hu

Padlizsános lecsó recept, mert a hagyományos lecsó padlizsánnal gazdagítva is isteni finom. Próbáld ki Te is!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók: