Lecsós csirkeszárny

lecsós csirkeszárny nokedlivel

A lecsós csirkeszárnyak tökéletes választás azoknak, akik szeretik a gazdag, szaftos magyaros ízeket. A paprika, paradicsom és hagyma keveréke szépen átjárja a szárnyakat, miközben a hús omlós és fűszeres marad. Ideális hétvégi ebéd vagy vacsora, amely garantáltan elnyeri az egész család tetszését!

Hozzávalók:

  • 12 db csirkeszárny
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 db tv paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 evőkanál sertészsír vagy étolaj vagy füstölt szalonna
  • bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Lecsós csirkeszárny recept:

1 A csirkeszárnyakat fűszerezd sóval és borssal.

2. Vágd félbe a vöröshagymát és szeletled fel.

3. Aprítsd fel a fokhagymát.

4. Darabold fel a paprikát és a paradicsomot.

5. Melegítsd fel a zsírt egy edényben.

6. Add a zsírhoz a vöröshagymát. Sózd meg, és közepes lángon párold puhára a hagymát.

7. Add hozzá a fokhagymát is, pirítsd kicsit.

8. Tedd bele a csirkeszárnyakat, és kevergetve főzd, míg fehéredni nem kezd a hús

9. Húzd le a tűzről az edényt, keverd hozzá a fűszerpaprikát.

10. Add hozzá a feldarabolt paprikát, és kevergetve főzd kicsit.

11. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot, keverd át, fűszerezd sóval és borssal és öntsd fel kb. fél dl vízzel.

12. Fedő alatt főzd közepes lángon, míg a hús meg nem puhul, és a lecsó is be nem sűrűsödik.

11. A lecsós csirkeszárnyhoz köretként a  galuska, párolt rizs, tarhonya, főtt krumpli jó választás.

lecsós csirkeszárny lábosban

Tippek a lecsós csirkeszárnyhoz

Szalonnával is lehet készíteni, a füstölt szalonna kockák zsírját olvaszd ki először, és a szalonnazsírban párold meg a vöröshagymát.

Kolbásszal is gazdagíthatod.

Ha szereted a csípőset, akkor tehetsz bele erős paprikát is.

Ha szaftosabbra szeretnéd készíteni, adhatsz hozzá egy kevés passzírozott paradicsomot.

Üveges lecsóból is el lehet készíteni, akkor elég csak 1-2 db friss paprikát és 1 db paradicsomot felhasználni.

Lecsós csirkeszárny - Lecso.info.hu

A lecsós csirkeszárnyak tökéletes választás azoknak, akik szeretik a gazdag, szaftos magyaros ízeket. A paprika, paradicsom és hagyma keveréke szépen átjárja a szárnyakat, miközben a hús omlós és fűszeres marad. Ideális hétvégi ebéd vagy vacsora, amely garantáltan elnyeri az egész család tetszését!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: 10M

Főzési idő: 40M

Összes idő: 50M

Hozzávalók: