Kolbászos gombás lecsó

kolbászos gombás lecsó

Kolbászos gombás lecsó, laktató lecsó recept gombával és kolbásszal gazdagítva.

Ha szereted a csípős ízeket, tegyél bele erős paprikát is.

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 70 dkg paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 30 dkg gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só
  • sertészsír vagy étolaj

Kolbászos gombás lecsó recept:

1 A kolbászos gombás lecsóhoz először készítsd elő az alapanyagokat. Szeleteld fel a vöröshagymát, és aprítsd fel a fokhagymát.

2. Csumázd ki a paprikákat, és darabold fel.

3. Tisztítsd meg és darabold fel a gombát.

4. Karikázd fel a kolbászt.

5. Tedd egy nagyobb serpenyőbe a kolbász karikákat, és olvaszd ki a kolbász zsírját. Vedd ki a sült kolbász karikákat és tedd félre.

6. Pirítsd meg a gombát a kolbász zsíron. Ha esetleg kevés lenne a zsír, pótold sertészsírral.  A gombának a pirítástól jobb íze lesz, és így elpárolog belőle a felesleges nedvesség. Ha megpriult a gomba, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

7. Ha szükséges, pótold a zsiradékot, és tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

8. Add a vöröshagymához a paprikát, és pirítsd kb. 5 percig.

9. Add a paprikához a fokhagymát, fűszerpaprikát, sót, paradicsomot és keverd össze.

10. Öntsd fel 0,5 dl vízzel és közepes lángon főzd kb. 25-30 percig.

11 Ha a zöldségek megpuhultak, add hozzá a korábban megpirított gombát és kolbász karikákat, és már fogyaszthatod is!

12. A gombás lecsót kolbásszal már fogyaszthatod is friss kenyérrel, de köretet is adhatsz hozzá, például tarhonyát, nokedlit, párolt rizst.

Kolbászos gombás lecsó - Lecso.info.hu

Kolbászos gombás lecsó, laktató lecsó recept gombával és kolbásszal gazdagítva. Készítsd el otthon Te is, isteni finom!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: 10M

Főzési idő: 30M

Összes idő: 40M

Hozzávalók: