Kolbászos gombás lecsó, laktató lecsó recept gombával és kolbásszal gazdagítva.
Ha szereted a csípős ízeket, tegyél bele erős paprikát is.
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt kolbász
- 70 dkg paprika
- 40 dkg paradicsom
- 30 dkg gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
- sertészsír vagy étolaj
Kolbászos gombás lecsó recept:
1 A kolbászos gombás lecsóhoz először készítsd elő az alapanyagokat. Szeleteld fel a vöröshagymát, és aprítsd fel a fokhagymát.
2. Csumázd ki a paprikákat, és darabold fel.
3. Tisztítsd meg és darabold fel a gombát.
4. Karikázd fel a kolbászt.
5. Tedd egy nagyobb serpenyőbe a kolbász karikákat, és olvaszd ki a kolbász zsírját. Vedd ki a sült kolbász karikákat és tedd félre.
6. Pirítsd meg a gombát a kolbász zsíron. Ha esetleg kevés lenne a zsír, pótold sertészsírral. A gombának a pirítástól jobb íze lesz, és így elpárolog belőle a felesleges nedvesség. Ha megpriult a gomba, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
7. Ha szükséges, pótold a zsiradékot, és tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
8. Add a vöröshagymához a paprikát, és pirítsd kb. 5 percig.
9. Add a paprikához a fokhagymát, fűszerpaprikát, sót, paradicsomot és keverd össze.
10. Öntsd fel 0,5 dl vízzel és közepes lángon főzd kb. 25-30 percig.
11 Ha a zöldségek megpuhultak, add hozzá a korábban megpirított gombát és kolbász karikákat, és már fogyaszthatod is!
12. A gombás lecsót kolbásszal már fogyaszthatod is friss kenyérrel, de köretet is adhatsz hozzá, például tarhonyát, nokedlit, párolt rizst.