Ha szereted a szaftos, magyaros ételeket, ez a recept neked való. A népszerű bakonyi csirkemell felturbózott változata, ez a bakonyi lecsós csirkemell.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 1 db csirkemell filé (25-30 dkg)
- 25 dkg gomba
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 3 db tv paprika
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só
- bors
Bakonyi lecsós csirkemell recept:
1.Készíts két csirkemell szeletet és fűszerezd őket sóval és borssal.
2. Készítsd elő a többi alapanyagot:
- kockázd fel a szalonnát
- aprítsd fel a vöröshagymát
- hámozd meg a paradicsomot és kockázd fel a paradicsomot
- kockázd fel a paprikát
- szeleteld fel a gombát
3. Tedd egy serpenyőbe a felkockázott füstölt szalonnát és olvaszd ki a zsírját, majd a szalonna darabokat szedd ki a serpenyőből és tedd félre.
4. A zsírban süsd elő a csirkemell szeletek mindkét oldalát , és tedd őket félre.
5. Tedd a maradék zsírba a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
6. Add a hagymához a felkockázott paprikát és paradicsomot, fokhagymát és párold őket együtt pár percig.
7. Add a lecsós alaphoz a felszeletelt gombát és pirítsd folyamatosan kevergetve.
8. Ha a gomba nagyjából összeesett, húzd le a tűzről, keverd hozzá a fűszerpaprikát és öntsd fel egy kevés vízzel.
9. Tedd az elősütött csirkemell szeleteket a levével együtt a szaftba, és fedő alatt párold puhára.
10. A tejfölhöz keverj egy keveset a szaftból, majd öntsd a tejfölös habarást a serpenyőbe. Keverd el, és forrald össze.
11. Kóstold meg, és ha szükséges sózd és borsozd, ízlés szerint hozzáadhatod a szalonna kockákat is.
12. Párolt rizs vagy nokedli illik legjobban a bakonyi lecsós csirkéhez.