Bakonyi lecsós csirkemell

bakonyi lecsós csirkemell rizzsel

Ha szereted a szaftos, magyaros ételeket, ez a recept neked való. A népszerű bakonyi csirkemell felturbózott változata, ez a bakonyi lecsós csirkemell.

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 1 db csirkemell filé (25-30 dkg)
  • 25 dkg gomba
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 db tv paprika
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • bors

Bakonyi lecsós csirkemell recept:

1.Készíts két csirkemell szeletet és fűszerezd őket sóval és borssal.

2. Készítsd elő a többi alapanyagot:

  • kockázd fel a szalonnát
  • aprítsd fel a vöröshagymát
  • hámozd meg a paradicsomot és kockázd fel a paradicsomot
  • kockázd fel a paprikát
  • szeleteld fel a gombát

3. Tedd egy serpenyőbe a felkockázott füstölt szalonnát és olvaszd ki a zsírját, majd a szalonna darabokat szedd ki a serpenyőből és tedd félre.

4. A zsírban süsd elő a csirkemell szeletek mindkét oldalát , és tedd őket félre.

5. Tedd a maradék zsírba a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

6. Add a hagymához a felkockázott paprikát és paradicsomot, fokhagymát  és párold őket együtt pár percig.

7. Add a lecsós alaphoz a felszeletelt gombát és pirítsd folyamatosan kevergetve.

8. Ha a gomba nagyjából összeesett, húzd le a tűzről, keverd hozzá a fűszerpaprikát és öntsd fel egy kevés vízzel.

9. Tedd az elősütött csirkemell szeleteket a levével együtt a szaftba, és fedő alatt párold puhára.

10. A tejfölhöz keverj egy keveset a szaftból, majd öntsd a tejfölös habarást a serpenyőbe. Keverd el, és forrald össze.

11. Kóstold meg, és ha szükséges sózd és borsozd, ízlés szerint hozzáadhatod a szalonna kockákat is.

12. Párolt rizs vagy nokedli illik legjobban a bakonyi lecsós csirkéhez.

bakonyi lecsós csirkemell serpenyőben

Bakonyi lecsós csirkemell - Lecso.info.hu

Bakonyi lecsós csirkemell, ha szereted a szaftos, magyaros ételeket, akkor ezt a receptet is imádni fogod!

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT30M

Összes idő: PT40M

Hozzávalók: