Tökös lecsó tojással

tökös lecsó tojással

Ha szeretnéd feldobni a hagyományos lecsót egy izgalmas csavarral, próbáld ki a tökös lecsót tojással! Ez a recept a klasszikus lecsó ízeit ötvözi a friss, zamatos tök édességével, amely tökéletesen harmonizál a paprika, paradicsom és hagyma triójával. A hozzáadott tojás krémessé és laktatóvá teszi a töklecsót, így ideális választás egy kiadós reggelihez vagy gyors vacsorához. Könnyen elkészíthető és tele van szezonális zöldségekkel, ez a variáció egy újabb bizonyíték arra, hogy a lecsó mennyire sokoldalú étel!

Hozzávalók:

  • 4 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1/2 db főzőtök, kb. 40 dkg
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • friss kapor – opcionális
  • 4 db tojás
  • étolaj

Tökös lecsó tojással

1 A tökös lecsóhoz először a tököt készítsd elő. Vágd le a két végét, és egy krumplihámozóval hámozd meg. Vágd félben hosszában, és a magos részét kapard ki. A tök húsát kockázd fel.

2. Vágd félbe a vöröshagymát és szeleteld fel.

3. Aprítsd fel a fokhagymát.

4. Darabold fel a paradicsomot és a paprikát.

5. Melegítsd fel az olajat, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

6. Add a hagymához a paprikát a fokhagymát, és pirítsd kicsit.

7. Sózd és borsozd.

8. Add hozzá a paradicsomot és a tököt is.

9. Önts alá egy kevés, kb. fél deciliter vizet.

10. Fedő alatt közepes lángon főzd puhára a zöldségeket. Attól függően, hogy mennyire szaftosan szereted a lecsót, adagolhatsz hozzá még több vizet.

11. Üsd a tojásokat egy tálba, és habard el egy csipet sóval.

12. Öntsd a tojást a tökös lecsóhoz, és időnként átkeverve főzd tovább, míg a tojás meg nem szilárdul. A tojástól eléggé besűrűsödik, ezért ha szaftosan szereted a lecsót, figyelj rá, hogy legyen elég szaftja mielőtt a tojásokat hozzáadod.

Tippek a tökös lecsóhoz tojással

Ha szereted a csípőset, használhatsz csípős paprikát is.

Fűszerpaprikával is lehet ízesíteni.

Tökös lecsó tojással - Lecso.info.hu

Tökös lecsó tojással ideális választás egy kiadós reggelihez vagy gyors vacsorához. Készítsd el otthon Te is!

Típus: egytálétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: 10M

Főzési idő: 30M

Összes idő: 40M

Hozzávalók: