Briam – görög lecsó sütőben

briam görög lecsó sütőben

A lecsó, mint étel, világszerte számos változatban létezik. Görögországban a briam , azaz a görög lecsó sütőben a mediterrán konyha egyik legkedveltebb étele. A sült zöldségek, a fűszerek és az olívaolaj tökéletes harmóniája teszi ezt az ételt különlegessé. Főételként és köretként is lehegy fogyasztani.

Hozzávalók:

  • 3 db burgonya
  • 3 db cukkini
  • 2 db padlizsán
  • 4 db kis paradicsom
  • 2  vöröshagyma
  • 2 db kápia paprika
  • petrezselyem
  • némi fodormenta

A szószhoz

  • 2 db paradicsom nagyobb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 70 ml olívaolaj
  • 200 ml víz
  • bors

Briam – görög lecsó sütőben recept

1 A briamhoz melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Pucold meg a krumplit és kockázd fel.

3. Kockázd fel a cukkinit.

4. Kockázd fel a padlizsánt.

5. Kockázd fel a paradicsomot.

6. Vágd nagyobb darabokra a hagymát.

7. Darabold fel a kápia paprikát.

8. Aprítsd fel a petrezselymet és a fodormentát.

9. Tedd az összes zöldséget a sütőtálba.

10. Készítsd el a szószt a tetejére. Darabold fel a paradicsomot és tedd egy késes aprítóba. Add hozzá a fokhagymát, olívaolajat, vízet, sót, borsot, és turmixold össze.

11. Öntsd a paradicsomszószt a zöldségekre és keverd össze.

12. Önts a zöldségek alá 2 dl vizet.

13. Egy darab sütőpapírt gyűrj össze, márts be vízbe, majd fedd be vele a sütőtálat.

14. Tedd a briamot a 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd egy órát.

15. Vedd le a tetejéről a sütőpapírt és süsd még 30 percig.

Briam - görög lecsó sütőben - Lecso.info.hu

briam , azaz a görög lecsó sütőben a mediterrán konyha egyik legkedveltebb étele. A sült zöldségek, a fűszerek és az olívaolaj tökéletes harmóniája teszi ezt az ételt különlegessé.

Típus: főétel, köret

Nemzeti konyha: görög

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: 20M

Főzési idő: 90M

Összes idő: 110M

Hozzávalók: