Lecsós csirkemell csíkok egy finom szaftos, magyaros főétel, amit gyorsan el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 db tv paprika
- 4 db paradicsom
- 1 evőkanál sertészsír vagy étolaj vagy füstölt szalonna
- só
- bors
- 1 teáskanál fűszerpaprika
Lecsós csirkemell csíkok recept:
1 Csíkozd fel a csirkemellett, sózd és borsozd.
2. Vágd fel a vöröshagymát félfőre.
3. Aprítsd fel a fokhagymát.
4. Darabold fel a paprikát és a paradicsomot.
5. Melegítsd fel a zsírt egy edényben, add hozzá a vöröshagymát. Sózd meg, és közepes lángon párold puhára a hagymát.
6. Add hozzá a csirkemell csíkokat és fokhagymát, és főzd fehéredésig.
7. Húzd le a tűzről az edényt, keverd hozzá a fűszerpaprikát.
8. Add hozzá a feldarabolt paprikát, és kevergetve főzd kicsit.
9. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot, keverd át, fűszerezd sóval és borssal és öntsd fel kb. fél dl vízzel.
10. Fedő alatt főzd közepes lángon, míg a csirkemell meg nem puhul, és a lecsó is be nem sűrűsödik.
11. A lecsós csirkemell csíkokhoz jól illik a párolt rizs, tarhonya, galuska, krumplipüré.
Tippek a lecsós csirkemell csíkokhoz
Kolbásszal is gazdagíthatod.
Ha szereted a csípőset, akkor tehetsz bele erős paprikát is.
Ha szaftosabbra szeretnéd készíteni, adhatsz hozzá egy kevés passzírozott paradicsomot.
Üveges lecsóból is el lehet készíteni, akkor elég csak 1-2 db friss paprikát és 1 db paradicsomot felhasználni.