Lecsókolbász főzése – így lesz tökéletes!

lecsókolbász főzése, lecsókolbász főzési ideje

Vannak, akik szerint nincs lecsó lecsókolbász nélkül, de a lecsókolbászt vagy más néven „fradi kolbászt”, vagy „mindent bele” kolbászt akár magába is fogyaszthatjuk. Mire kell figyelni a lecsókolbász főzésénél, mennyi a lecsókolbász főzési ideje? Ezeket a kérdéseket válaszoljuk meg ebben a cikkben.

Mi az a lecsókolbász?

Kezdjük az elején, hogy mi is a lecsókolbász valójában, mert ez fontos szerepet játszik az elkészítésénél. A lecsókolbász egy füstölt főtt ömlesztett húsipari készítmény.

A lecsókolbász összetétele:

A lecsókolbász általában sertéshúst, gyártási szalonnát, vizet, sertésbőrkét, konyhasót, keményítőt, fűszereket, adott esetben ízfokozót, tartósítószert tartalmaz. A termék címkéjét és pontos összetételét mindig érdemes megnézni, mert gyártónként eltérhet, van ahol marhahúst is raknak bele, és a hústartalom is változó, hasonlóan a virslikhez.

Nem véletlenül került szóba a virsli, hiszen sok hasonlóság van a virsli és lecsókolbász főzésében. Ez pedig az, hogy valójában nem is kell főzni!

Mind a virsli, mind a lecsókolbász főtt termék, így nem kell megfőzni, hanem csak fel kell melegíteni.  A csomagoláson is találkozhatunk ilyen felírattal „Főtt termék, főzést nem ígényel.”

Lecsókolbász főzése, vagyis melegítése

Melegítsd fel a vizet, hogy gyöngyözzön és abba rakd bele a lecsókolbászt.

Mennyi a lecsókolbász főzési ideje?

A Privát Hús azt javasolja a lecsókolbász csomagolásán, hogy 3-4 percig ajánlja gyöngyöző vízben melegíteni.

Ahogy szó volt róla, az egyes gyártók termékei eltérőek lehetnek, ezért mindig érdemes a csomagolást megnézni, és követni a gyártó elkészítési javaslatait.

Már csak egy szelet ropogós kenyér, egy kevés mustár kell a főtt lecsókolbász mellé, és már kezdődhet is a lakoma!

Kép: canva.com

Schema nem található.